Naredi sam: barvni lončki za pomladne cvetlice

Prve pomladne rože, ki jih lahko že kupimo v cvetličarnah, nam dajejo navdih za ustvarjanje in poživljajo bivalni prostor. Vanj vnašajo naravo z vso svežino in življenjem. Zanje lahko sami poslikamo unikatne pisane lončke in jih oblečemo v paleto najrazličnejših vzorcev. Popestrimo si vsakdan z ustvarjanjem in z izdelki polepšajmo stanovanje, balkon ali teraso.

Vse kar potrebujemo so glineni lončki ali lončki iz drugih materialov. Zelo kvalitetno lahko uporabimo stare lončke ali posode, jih obrusimo z brusnim papirjem ter pobarvamo. Odličen efekt dajejo tudi stare konzerve ter kozarci za vlaganje. Že sama kovina in steklo delujeta dekorativno, če pa nam to ni dovolj, jih lahko oblepimo s časopisnim papirjem in lepilom iz moke, ter nato pobarvamo, ali okrasnimi papirnatimi prtički.

lončki barve

Pri samem barvanju za večjo obstojnost barve na lonček, še pred barvanjem, nanesemo emulzijo. Izbira barv je lahko različna od oljnih ali akrilnih. Priporočamo akrilne barve, ki se mešajo z vodo, kasneje pa so vodoodporne in se ne spirajo. Ko se barva posuši, lahko lončke prekrijete še z lakom za boljšo obstojnost.

rože