Poletne počitnice z živalmi

Poletne počitnice z živalmi

Si želiš teden svojih počitnic preživeti v naravi, kjer ti dobro jutro zaželijo radovedne gosi? V zasebnem mini parku bomo letošnje poletje odkrivali naravna čudesa, spoznavali številne ekosisteme in življenje na kmetiji. V družbi živali in rastlin se bomo zabavali in ustvarjali ter se o njih veliko naučili. Izvedeli bomo, kako žabe pojedo svoj plen, opazovali različne oblike ptičjih nog in kljunov, nabrali zdravilne rastline, nahranili nanduja, nosate medvede in rakune ter izdelali svoj herbarij.  

Program:

1.dan: Življenje v gozdu

Prvi dan bomo spoznavali živali v gozdu in opazovali njihove prilagoditve na življenje v tem ekosistemu. Nabrali bomo nekaj drevesnih vrst, jih razdelili med listavce in iglavce ter napravili herbarij drevesnih vrst. Pobožali bomo malega madagaskarskega tenreka, opazovali sikajoče ščurke ter ptičjega pajka. Hranili in spoznavali bomo rakune in nosate medvede.

2.dan: Življenje v vodi

Po jutranji telovadbi bomo dan namenili spoznavanju živalskega in rastlinskega sveta v vodi in ob njej. Ugotovili bomo, kako ribe plavajo in zakaj race v vodi ne potonejo. Ogledali si bomo domače gos in race. Pobožali bomo močvirsko želvo in žabo, se odpravili na dolg sprehod in ustvarili želvo iz slanega testa. Ogledali si bomo ribe v ribniku.

3.dan: Življenje mejic in mokrišč

Mejice in mokrišča so pomembni naravni biotopi, v katerih živijo mnoge edinstvene živalske vrste. Odpravili se bomo na sprehod in spoznali različne vrste živali in rastlin, obiskali bomo številne tropske, ogrožene vrste divjih živali in se pogovorili, zakaj jim pravimo ogrožene vrste. Zanje bomo pripravili tudi zdrav dnevni obrok in postali oskrbniki živali. Pobožali bomo čisto pravega kuščarja in paličnjaka ter se srečali z modročelo amazonko in ostalimi papigami. V ustvarjalnem delu bomo oblikovali živalsko masko iz papirja.

4.dan: Življenje na kmetiji

Ljudje smo v zgodovini udomačili različne živali in vzgojili mnogo kulturnih rastlin, ki nam dajejo hrano. Izvedeli bomo, kako se razlikuje življenje na kmetiji nekoč in danes. Spoznali bomo nekaj domačih živali, med njimi tudi kokoši, ovce, koze in konje ter pobožali mehke kunce.  Zavihteli se bomo na hrbet ponija. Iz semen bomo izdelali svojo domačo žival.

5.dan: Življenje na travniku

Tokrat nas bodo zanimale vrste trav, cvetlic, žuželk in drugih živali, ki rastejo in živijo na travniku. Ugotovili bomo, kako so vse vrste med seboj povezane, ter kaj se zgodi, če katera od njih izumre. Ugotovili bomo, da so nekatere rastline strupene, spet druge pa za ljudi zdravilne. Na travnikih živijo tudi kače in polži, zato bomo pobožali dva predstavnika teh živali, v ustvarjalni urici naslikali pisanega metulja.

Termini: 2.7. – 6.7.2018,  9.7. – 13.7.2018, 16.7. – 20.7.2018, 23.7. – 27.7.2018, 30.7. – 3.8.2018, 6.8. – 10.8.2018, 13.8. – 17.8.2018, 20.8. – 24.8.2018, 27.8. – 31.8.2018

Informacije o programu:

Program je namenjen otrokom od 6. do 9. leta starosti ter od 10. do 14. leta starosti.

Trajanje:

  • Program od 9.00 do 14.30 ure
  • Varstvo od 7.30 do 9.00 ter od 14.30 do 16.30 ure

Cena: ZNIŽANA CENA – 50% s portalom 1nadan – 60,00 EUR (redna cena 120,00  EUR) otroka za 5 dni

Cena vključuje:

  • Strokovno vodenje, božanje in hranjenje živali,
  • Jahanje konja,
  • Varstvo otrok,
  • Kosilo,
  • Malico in vodo,
  • Ustvarjalnico.

Prijave sprejemamo na telefonski številki 051 386 658 vsak dan med 8. in 17. uro ter na e-mail naslovu: info@svetnarave.com.

Program Počitnice z živalmi se bo izvedel ob zadostnemu številu prijavljenih otrok (najmanj 10 otrok na termin) ob vsakem vremenu. V primeru slabega vremena ali izrednih razmer si pridržujemo pravico do spremembe programa.

www.svetnarave.com

admin